Nyheter

 

 

2020-08-11:

 

 

Vår WEBSHOP är åter uppe!!

 

Vår webshopleverantör har löst problemet och allt är nu uppe och fungerar normalt igen.

 

 

Vi ber om ursäkt för det inträffade och hoppas att det inte ställt till något större besvär.

 

 

 

 

 

 

2020-08-11:

 

 

Vår WEBSHOP ligger tillfälligt nere!

 

Vår webshopleverantör har för tillfället serverproblem varför vår webshop är tillfälligt nere. Felsökning pågår och vi hoppas att vi snarast möjligt är uppe igen. Våra telefoner och vår e-post fungerar dock som vanligt för frågor och beställningar och tillsvidare hänvisar vi till vår on-line katalog för våra produkter.

 

 

Vi ber om ursäkt för detta och hoppas att det inte är till allt för stort besvär.

 

 

 

 

 

 

2020-04-01:

 

 

Crom Marine öppet som vanligt.

 

Vi har möjlighet att ha öppet som vanligt och så länge som utlämningsställena är öppna och utkörning av företagspaket fungerar kan vi fortfarande leverera alla beställningar vi får. Transporten kan dock ta någon dag extra under rådande omständigheter.

 

 

För att komma till vår webshop klicka på "WEBSHOP" i menylistan här till vänster.

 

 

 

 

 

2020-03-12:

 

 

Allt för Sjön stängd för i år.

 

På grund av rådande omständigheter har Allt för Sjön i Stockholm tvingats att från och med idag, 2020-03-12, stänga ner mässan för året. Mycket beklagligt för besökare såväl som utställare. Tillsvidare hittar ni som vanligt våra nyheter och produkter i vår webshop eller i vår on-line katalog här på vänster sida. Vi tar dock ny krafter och ser framemot att träffas på Allt för Sjön 2021.

 

 

 

 

2020-03-01:

 

 

Crom Marine ställer ut på ALLT FÖR SJÖN den 6-15:e mars 2020!

Det drar ihop sig för de första av årets båtmässor. Crom Marine ställer som vanligt ut på Allt för Sjön den 6-15:e mars i Stockholm. Ni hittar oss på ny plats i C-hallen, monter C06:09. Kom gärna förbi och hälsa på oss när ni är på mässan. För mer information om Allt för sjön gå till deras websida www.alltforsjon.se. Välkommen!

 

 

 

 

2019-12-21:

 

 

 

 

Från oss alla till er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Vi kommer att ha jul och nyårsstängt från och med den 21:e december till den 6:a januari då är vi åter som vanligt. Webshoppen är naturligtvis öppen under tiden och vi kommer att expediera era beställningar så fort vi kan på det nya året. God Jul och Gott Nytt År!

 

 

 

 

 

 

2017-12-04:

Christer Winberg ny produktansvarig på Crom Marine

Det är med stor glädje vi välkomnar Christer Winberg till oss på Crom Marine. Christer som kommer från MICAB på Lidingö har över 40 års erfarenhet av marina motorer i allmänhet och Volvo Penta i synnerhet.

Med Christers breda kompetens och långa erfarenhet inom verkstadsarbete, service- och reservdelar kommer vi att kunna såväl bredda som fördjupa vårt sortiment och presentation av ersättningsdelar och tillbehör till marina motorer.

 

 

 

 

 

 

2017-02-24:

 

Vår i luften - Båtmässornas tid

Det verkar inte bli mycket till vinter snarare tar vårkänslorna överhand när båtmässorna ligger slag i slag. Först var det Båtmässa i Göteborg som redan tidigt var fullbokad med utställare, 292 st. Under den fullspäckade mässan korades bland annat årets Segelbåt i tre olika klasser. Semesterklassen (Cruisers) vanns för första gången av en italiensk båt, Solaris 42, likaså i prestandaklassen (Racers) vann en italiensk segelbåt Italia 9,98 och i klassen Speciella båtar stod australiensaren Corsair Pulse 600 som vinnare. Efter mässan är det fortsatt optimism i marinbranschen då det blev publikrekord, om än bara med några hundratal, med totalt 64 852 besökare.

 

Senast nu var det för 48:e året Båtmässa i Helsingfors, Vene 17, med 390 utställare, 532 båtar och närmare 71 000 besökande. Som vanligt utsågs mässans tre vinnare utifrån nyhetsvärdet, design, idéer bakom konstruktion och disposition av utrymmen, utrymmenas funktionalitet och ergonomi, priskvalitetsintrycket samt lämplighet för användningssyfte. Till mässans öppna båt korades Barchetta 26 Open Crusier, Arronet 24,5 Surprise utsågs till mässans utfärdsmotorbåt och Galeon 360 Fly valdes till Mässans beboliga motorbåt. Även här i Helsingfors var det fortsatt positiv stämning med många nyheter och stort antal engagerade besökare.

 

Allt för Sjön 4-12 mars   

Nu är det dags för nästa mässa, Allt för Sjön i Stockholm 4-12 mars. Crom Marine kommer som vanligt ställa ut och ni är hjärtligt välkomma att besöka oss i C-hallen, monter C13:41. mässan i år är det bl.a. Nordisk premiär för Chris-Craft Corsair 28 Heritage Edition och Sverigepremiär för Windy 46 Chinook, den största svenskbyggda motorbåten i produktion idag. Mässans största båt är dock en segelbåt, More 55, från det svensk-kroatiska varvet More Boats. Många fler nyheter presenteras förstås på mässan vilket ni kan läsa om på www.alltforsjon.se, välkomna!

 

För den som är intresserad av internationella båtmässor kan vi rekommendera vi Sweboats uppställning över årets båtmässor runt om i världen. Den kanske kan komma till pass vi eventuella utlandsresor, vem vet?

 

Crom Marine – Senaste nytt  

Vi har åter igen nya produkter som vi nu kan lägga till på vår lista över nyheter. Samtliga nyheter och våra produkter hittar ni självklart i vår webshop.

         

Våra senaste nyheter

- Vevlager till Volvo Pentas MD1A/B, MD2A/B, MD3B, MD11 och MD17 motorer

- Ramlager till Volvo Pentas MD1B, MD2B, MD3B, MD11 och MD17 motorer

- Cylinderfodersats till Volvo Pentas KAD44, KAMD44, KAD300 och KAMD 300 motorer

- Tilläggssats till flertalet av Volvo Pentas D4 och D6 motorer

 

Kompletta Sotningssatser till YANMAR

Vi är en av få aktörer på marknaden som säljer helt kompletta sotningssatser till YANMAR´s YS, GM, HM, JH, LP motorer. Med våra kompletta sotningssatser riskerar du inte att stå utan någon packning vid återmonteringen och dessutom till mycket bra pris.


Trygga bränsleförsörjningen med SEPAR vattenseparerande filterlösningar!

Eftersom dagens hantering av diesel och i vissa fall tillsättningen av RME med upp till 7%, är det mycket lämpligt att installera ett riktigt bra vattenseparerande bränslefilter. Vi rekommenderar därför alla med dieselmotor att installera SEPARS filterlösningar som renar bränslet till 99,9 % från vatten och därmed ökar såväl driftsäkerheten som livslängden avsevärt för din motor, se bifogade produktblad. Filterinsatserna passar även till RACOR 500 serien. För mer information om bränslen och dess egenskaper rekommenderar vi att ni går till Svenska Petroleum & Biodrivmedels Institutets faktadatabas.

 

Färskvattenkylningar från Martec minskar korrosionen och förlänger motorns livslängd  

Vi rekommenderar de flesta att installera färskvattenkylningar från Martec på sina motorer för att förlänga livslängden och därmed få bättre total ekonomi. Vi har många olika modeller passande framförallt Volvo Penta men även flera av YANMAR’s motormodeller. Titta under rubriken ”Tillbehör” i webshoppen för att se vilka motorer vi kan leverera till.

 

Kontakta oss direkt om du har frågor

Ni beställer när det passar er direkt i webshoppen så skickar vi iväg er order senast påföljande arbetsdag. Ni är självklart välkomna att kontakta oss om ni har frågor om er motor, ert drev eller om våra produkter. Ni når oss på telefon 08-731 67 50, fax 08-731 67 59 eller per e-post crom@crommarine.com

 

Välkommen till Crom Marine, din leverantör av motordelar av högsta kvalitet till mycket bra pris passande till Volvo Penta och YANMAR. Det lönar sig!

 

 

 

 

 

2015-12-22:

 

God Jul och Gott Nytt År!

 Vi har stängt mellan den 23/12 – 6/1

                            

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

Vi har stängt över helgerna från och med den 23:e december till och med den 6 januari 2016. Vi öppnar som vanligt igen den 7 januari.

Beställningar som läggs under tiden kommer att expedieras snarast möjligt när vi öppnar igen.

 

God Jul och Gott Nytt År från oss alla på Crom Marine

 

Rolf      Mikael    John      John John

 

 

 

 

 

 

 

 

2015-12-01:

 

Tekniska Problem

 

Vi har under en längre tid nu under hösten haft problem med att webshoppen går ner och varken kunder eller vi själva kan komma in till sidan.

 

Det har vi nu fått bekräftat att detta beror på ett tekniskt problem hos vår IT-leverantör efter ett serverbyte i oktober och är tyvärr ingenting vi kan göra något åt själva. Vi för en dialog med leverantören om när dessa problem ska kunna vara borta men har inte fått något besked om när detta ska kunna vara löst.

 

Vi beklagar detta och ber våra kunder att antingen ringa eller maila in era ordrar till oss så att det våra kunder behöver fortfarande ska kunna skickas iväg!

 

 

E-post: Crom@crommarine.com

 

Telefon: 08-731 67 50

 

 

 

 

2015-11-25:

 

Båtåtervinning – Bra för både miljön och båtbranschen

Nu har projektet för båtretur kommit igång på allvar! Efter ett drygt år är nu återvinning av uttjänta båtar nu i princip färdigt och sjösatt. Båtretur – ett samarbete mellan Sweboat, Båtskroten Sverige och Stena Recyling – är igång och öppet för båtåtervinning över hela landet. ”Att Sverige nu har ett rikstäckande, miljöanpassat och kvalitetssäkrat båtåtervinningssystem är mycket positivt för både miljön och båtbranschen, men vi har inte kommit hela vägen än. Ett problem för konsumenten är att det inte finns något producentansvar och det är sista ägaren som har ansvaret för båten. I framtiden hoppas vi på en skrotningspremie läggs på nya båtar på samma sätt som det fungerar inom bilindustrin. Där är vi dock inte ännu”, säger Sweboats VD Mats Eriksson. För mer information gå till www.batskroten.se eller ring på 0771-80 81 81.

 

Sjöfarts Quiz 1 & 2

För den som vill testa sina sjökunskaper under vintern kan vi rekommendera att göra Sjöfarts Quiz nr 1 och 2 hos Sjöfartsnyheterna.se. Själv har jag gjort båda två med ett resultat som inte direkt föll i god jord hos mina kollegor. Så nu vet ni vad jag skall göra under vintern. Hur sjödugliga är dina kunskaper?

 

Upptäck båtlivet

Du har kanske en god vän, bekant eller släkting som du gärna hoppas skall upptäcka tjusningen med båt och livet på sjön. Ett tips är då att skicka en länk till www.upptackbatlivet.se. Det kan vara ett trevligt avbrott så här i vintermörkret att påminna om att efter vinter kommer vår. Sidan som drivs av Sweboat är framtagen för att med filmer och texter inspirera och informera om sjölivet, båtar, säkerhet mm. Om inte annat innehåller sidan mycket grundläggande information som vi alla kan ha nytta av att läsa på.

 

Planera arbete med båt och motor väl och bli färdig i god tid innan sjösättningen

De flesta av oss har nog stått där på sjösättningsdagen, kanske till och med flera gånger, och inte hunnit riktigt klart. Många gånger beroende på brister i planering och tidplan för arbetet, som t.ex Hamnen.se vittnat om tidigare. Nu är ett bra tillfälle när vinterkonservering av båt och motor är avklarat att i lugn och ro planera och tidsätta det som skall göras inför nästa säsong. Där är motorn en viktig del som ofta representerar ett stort värde, särskilt i en motorbåt. Livslängden för en båtmotor i våra vatten är mycket lång om den vårdas och underhålls ordentligt, den kan vara uppåt 20-30 år eller mer. Men det innebär också att slitagedelar i motorn behöver bytas ut med jämna mellanrum. Börjar motorn gå dåligt, kännas trög och orkeslös kan det vara dags för en renovering och då är det bra att börja i god tid.

 

För den som har Volvo Penta MD6/MD7 och kan göra jobbet själv finns t.ex Praktiskt Båtägandes renoveringsspecial att köpa hos oss. Vi har på vår hemsida ett flertal länkar till olika verkstadshandböcker som finns på nätet eller så finns Volvo Pentas ”gör det själv” böcker att köpa. När det sedan kommer till delar har vi t.ex ramlager, vevlager, kolvar, kolvringar, cylinderfoder, avgas- och insugsventiler, cirkulationspumpar, sjövattenpumpar, spridare, sotningssatser, packningssatser, oljefilter, bränslefilter, luftfilter, vevhusventilationsfilter, kilremmarna med mera. Titta in webshoppen och se vad vi har till just din motor.

 

Vi rekommenderar dock endast att de med god erfarenhet av motorer gör mer omfattande arbeten på sin motor. Om du inte har det är det bättre att kontakta ditt lokala varv eller motorfirma för att inte riskera att spoliera kommande båtsommar och i värsta fall ekonomin om det går riktigt illa.

 

Kompletta Sotningssatser till YANMAR

Vi är en av få aktörer på marknaden som säljer helt kompletta sotningssatser till YANMAR´s YS, GM, HM, JH, LP motorer. Med våra kompletta sotningssatser riskerar du inte att stå utan någon packning vid återmonteringen och dessutom till mycket bra pris.


Trygga bränsleförsörjningen med SEPAR vattenseparerande filterlösningar!

Eftersom dagens hantering av diesel och vissa fall tillsättningen av RME med upp till 7%   är det mycket lämpligt att installera ett riktigt bra vattenseparerande bränslefilter. Vi rekommenderar därför alla med dieselmotor att installera SEPARS filterlösningar som renar bränslet till 99,9 % från vatten och därmed ökar såväl driftsäkerheten som livslängden avsevärt för din motor, se bifogade produktblad. Filterinsatserna passar även till RACOR 500 serien.

 

Här finns även ett Flödesschema och lite extra information om SEPAR!

 

För mer information om bränslen och dess egenskaper rekommenderar vi att ni går till Svenska Petroleum & Biodrivmedels Institutets faktadatabas.

 

Färskvattenkylningar från Martec minskar korrosionen och förlänger motorns livslängd

Vi rekommenderar de flesta att installera färskvattenkylningar från Martec på sina motorer för att förlänga livslängden och därmed få bättre total ekonomi. Vi har många olika modeller passande framförallt Volvo Penta men även flera av YANMAR’s motormodeller. Titta under rubriken ”Tillbehör” i webshoppen för att se vilka motorer vi kan leverera till.

 

Nya produkter

Vi utökar kontinuerligt vårt sortiment av packningar, sotningssatser, drivremmar mm till såväl Volvo Penta som YANMAR. Vi uppdaterar och lägger ut nya produkter löpande i vår webshop så ta för vana att titta vad vi har att erbjuda när ni söker efter delar och tillbehör. Saknar ni någon produkt kontakta oss så skall vi göra vad vi kan för att hjälpa er i största möjliga utsträckning.  

 

Kontakta oss direkt om du har frågor

Ni beställer när det passar er direkt i webshoppen så skickar vi iväg er order senast påföljande arbetsdag. Ni är självklart välkomna att kontakta oss om ni har frågor om er motor, ert drev eller om våra produkter. Ni når oss på telefon 08-731 67 50, fax 08-731 67 59 eller per e-post crom@crommarine.com

 

 

 

Crom Marine AB

Båtsmansvägen 16

181 41 Lidingö

www.crommarine.com

crom@crommarine.com

Tel: 08-731 67 50

Fax: 08-731 67 59

 

Crom Marine, din leverantör av motordelar av högsta kvalitet till mycket bra pris passande till Volvo Penta och YANMAR.

 

 

 

2015-10-22:

Höst nytt Från Crom Marine!

 

Vintern är i antågande – dags för vinterkonservering

Det blev inte mycket till sommar i år. Enligt SMHI kom den metrologiska sommaren inte för än den 20 juli med undantag för vissa fjällområden som fick vänta till mitten av augusti. Under juli månad noterades samtidigt rekordstor nederbörd för perioden på flera platser i Sverige. För mer information om sommarvädret rekommenderar vi SMHI.

 

Hur som helst är hösten här och det är dags att ta hand om båt, motor och drev inför vinterns vedermödor. Vi rekommenderar som alltid att använda sig av checklistor för att säkerställa att alla viktiga detaljer är kontrollerade och eventuella åtgärder utförda för att undvika tråkiga överraskningar till sjösättningen. Livet ombord har en bra checklista, Höstupptagning A-Ö, som ger bra vägledning och hjälp i höst mörkret. Tänk på att tömma ut allt vatten omedelbart vid upptagningen så inget fryser sönder ifall det kommer en köldknäpp.

 

Höstens motor- och drevdelar

Inför vintern är det bra att konsultera instruktionsboken avseende kontroller och bytesintervaller. Vanligen är det byte av olje- och bränslefilter, impeller, slangar, drivremmar, luftfilter, vevhusfilter, gummitätningar, packboxar, avgas- och drivknutsbälg, tändkablar och fördelare som blir aktuella om de uppvisar slitage eller ålderstecken. I vår webshop har vi de motor- och drevdelar du behöver till bra pris och med snabb leverans.

 

Crom Marine – Senaste nytt  

Vi har fler nya produkter som vi nu kan lägga till på vår lista över nyheter. Samtliga våra nyheter och våra produkter hittar ni i vår webshop.

         

Våra senaste nyheter

- Packningssats för turboanslutning till samtliga Volvo Pentas D3 motorer

- Tilläggssats till samtliga Volvo Pentas D4 och D6 motorer

 

Tidigare har vi även presenterat

- Packbox till kamaxel till Volvo Pentas D3 motorer

- Spridarhylsor bland annat till Volvo Pentas D4 och D6 motorer

Sotningssatser till Volvo Pentas D3, D4 och D6 motorer

- Bränslepump till Volvo Pentas D2-55, 2010A-D, 2020A-D, 2030A-D och 2040A-D

Reparationssats vattenpump till Volvo Penta AQD 70B/BL/C/CL/D, D70CHC, MD70B/BK/C, TAMD70B-E, TD70CHC, THAMD70B-C, TMD70B-C

- Drivremar till Volvo Pentas TAMD 63L-A/63P-A/71B/73P-A/73WJ-A/74A-A/74A-B/74C-A/74C-B/74L-A/74L-B/74P-A/74P-B/75P-A motorer

- Vevhusfilterinsats till flertalet av Volvo Pentas motormodeller i D3-serien

Turbokompressor till Volvo Pentas 41, 42 och 43 motorer

- Luftfilterinsats till YANMAR´s 1GM motor

Kompletta sotningssatser till samtliga Volvo Pentas motormodeller i D3-serien

- Cirkulationspumpar till Volvo Pentas AQD/MD 21 och 27 / 29 / 32 motorer

- Reparationssats för cirkulationspump till Volvo Pentas 40-44 motorer

- Tändspole till Volvo Pentas AQ165 / 170A-C, BB165, BB170A-C och AQ200B

- Bränslepump till Volvo PentaAQD/MD 19/21/29/32

- Spännrulle till YANMAR´s 6LP och 6LPA motorer

 

Kompletta Sotningssatser till YANMAR

Vi är en av få aktörer på marknaden som säljer helt kompletta sotningssatser till YANMAR´s YS, GM, HM, JH, LP motorer. Med våra kompletta sotningssatser riskerar du inte att stå utan någon packning vid återmonteringen och dessutom till mycket bra pris.


Trygga bränsleförsörjningen med SEPAR vattenseparerande filterlösningar!

Eftersom dagens hantering av diesel och vissa fall tillsättningen av RME med upp till 7%   är det mycket lämpligt att installera ett riktigt bra vattenseparerande bränslefilter. Vi rekommenderar därför alla med dieselmotor att installera SEPARS filterlösningar som renar bränslet till 99,9 % från vatten och därmed ökar såväl driftsäkerheten som livslängden avsevärt för din motor, se bifogade produktblad. Filterinsatserna passar även till RACOR 500 serien.

 

För mer information om bränslen och dess egenskaper rekommenderar vi att ni går till Svenska Petroleum & Biodrivmedels Institutets faktadatabas.

 

Färskvattenkylningar från Martec minskar korrosionen och förlänger motorns livslängd  

Vi rekommenderar de flesta att installera färskvattenkylningar från Martec på sina motorer för att förlänga livslängden och därmed få bättre total ekonomi. Vi har många olika modeller passande framförallt Volvo Penta men även flera av YANMAR’s motormodeller. Titta under rubriken ”Tillbehör” i webshoppen för att se vilka motorer vi kan leverera till.

 

Nya produkter 

Vi utökar kontinuerligt vårt sortiment av packningar, sotningssatser, drivremmar mm till såväl Volvo Penta som YANMAR. Vi uppdaterar och lägger ut nya produkter löpande i vår webshop så ta för vana att titta vad vi har att erbjuda när ni söker efter delar och tillbehör. Saknar ni någon produkt kontakta oss så skall vi göra vad vi kan för att hjälpa er i största möjliga utsträckning.  

 

Kontakta oss direkt om du har frågor

Ni beställer när det passar er direkt i webshoppen så skickar vi iväg er order senast påföljande arbetsdag. Ni är självklart välkomna att kontakta oss om ni har frågor om er motor, ert drev eller om våra produkter. Ni når oss på telefon 08-731 67 50, fax 08-731 67 59 eller per e-post crom@crommarine.com

 

Välkommen till Crom Marine, det lönar sig.

 

Crom Marine AB

Båtsmansvägen 16

181 41 Lidingö

www.crommarine.com

crom@crommarine.com

Tel: 08-731 67 50

Fax: 08-731 67 59

 

Crom Marine, din leverantör av motordelar av högsta kvalitet till mycket bra pris passande till Volvo Penta och YANMAR.

 

 

 

 

 

 

 

2015-02-19:

Crom Marine ställer ut på Allt för Sjön 2015 

Charliehallen monter C11:35 

 

För 9 året i rad ställer Crom Marine ut på Allt för Sjön. Det är ett utmärkt tillfälle för oss att få träffa våra befintliga kunder och blivande kunder. 

På mässan visar vi upp ett axplock av våra produkter och våra senaste nyheter samt demonstrerar hur enkelt det är att hitta och beställa våra produkter i vår webshop. 

 

Välkommen att besöka oss den 28 febuari– 8 mars 2015 på Stockholmsmässan i Älvsjö.

 

 

 

 

2014-12-23:

 

Vi har stängt för Jul- och Nyårsfirande från den 20:e December till och med den 6:e januari. Vi öppnar som vanligt igen den 7:e januari 2015.

 

Beställningar som läggs under tiden kommer att expedieras i så fort vi kan i tur och ordning.

 

 

 

 

2014-03-27:

 

Våran reservdelskatalog ligger nu ute på förstasidan i menyn till vänster. Där kommer du alltid att finna den senaste versionen.

 

Åter till förstasidan.

 

 

2014-02-13:

 

Crom Marine ställer ut på Allt för Sjön 2014 

Charliehallen monter C11:39 

 

För 8 året i rad ställer Crom Marine ut på Allt för Sjön. Det är ett utmärkt tillfälle för oss att få träffa våra befintliga kunder och blivande kunder. 

På mässan visar vi upp ett axplock av våra produkter och våra senaste nyheter samt demonstrerar hur enkelt det är att hitta och beställa våra produkter i vår webshop. 

 

Välkommen att besöka oss den 1 – 9 mars 2014 på Stockholmsmässan i Älvsjö.

 

 

 

2014-02-12: Problemen lösta.

 

 

Problemen med våran betalväxel är sedan i början av veckan lösta. Vilket gör att det återigen fungerar att betala med kort i våran webshop.

 

 

 

 

2014-01-28: Kontaktproblem med våran webshop

 

På grund av problem med betalväxeln i vår webshop förekommer störningar som till och med kan leda till kontaktproblem med webshoppen emellanåt. Arbete pågår för fullt för att åtgärda problemen.

I skrivande stund kan vi när webshoppen är uppe tyvärr bara ta emot ordrar mot postförskott eller för er som är godkända för fakturabetalning. Kortbetalningen är tyvärr ur funktion för närvarande.

Vi ber om ursäkt för detta och hoppas att problemet snart skall vara åtgärdat.