Om YANMAR

 

Yanmar Diesel Engine Co, Ltd grundades 1910 av Magokichi Yamaoka i Osaka, Japan. Nu är Yanmar en av världens största tillverkare av dieselmotorer, med motorer från 4hk upp till 5000hk.

Yanmar tillverkar dock inte bara dieselmotorer, de tillverkar även gasturbiner, generatoraggregat, traktorer, entreprenadmaskiner, park – och trädgårdsmaskiner, insprutningssystem, transmissioner och fiskebåtar.

Yanmar finns representerat över hela världen, omsätter kring 45 miljarder kronor och har ca 15 000 anställda. Huvudkontoret för den marina verksamheten är placerat i Holland men tillverkning sker över hela världen. Med hög grad av automatiserad tillverkning kan Yanmar alltid leverera en jämn och hög kvalitet på alla sina produkter.

När Yanmar startade sin satsning på inombordsmotorer började de med små kompakta modeller med liggande cylindrar som installerades i segelbåtar. Men snabbt skulle effekterna öka och de första sniporna motoriserades redan på sjuttiotalet och har sedan följts av större båtar genom åren. Gemensamt för alla motorer har alltid varit den låga vikten i kombination med de små inbyggnadsmåtten och höga effekten. Med de förutsättningarna blev Yanmar snabbt en populär motor hos båtbyggare.

Sedan 2009 har Yanmar utvecklat ett eget drev. Motorerna är från 220hk upp till 370hk och kan kombineras med ZT370. Några av fördelarna är att det går att nå en högre toppfart, tystare gång och en enklare installation. Yanmar motorer finns även med Bravodrev för vissa applikationer.

Båtbyggare som idag använder Yanmar är t.ex. Anytec, Arronet båtar, RIB Unlimited, Powerboat 27, Roslagsbåtar, Segmo, Westfjord, Westline, Sandö, Vector Marine och även flera av våra välkända svenska segelbåtstillverkare som Arcona, Hallberg-Rassy, Malö och Najad använder Yanmar. Yanmar används också av kustbevakningen samt sjöräddningen.

Vi här på Crom Marine tar fram och säljer ersättningsdelar till ett stort antal av Yanmars motorer till mycket konkurrenskraftiga priser och med snabba leveranser. I vårt sortiment har vi bränsle- och oljefilter, anod, sotningssats, topplockpackning, ventilkåpspackning, oljetrågspackning, avgaspackning, avgaskrök, motorkuddar mm.

Om du vill köpa servicedelar, reservdelar eller tillbehör kan ni gå till vår webshop där vi har listat alla våra delar utefter vilka motorer de passar till eller om du har frågor om din motor eller våra produkter tveka inte att kontakta oss via telefon 08-731 67 50 eller via mail, crom@crommarine.com.

 

Välkommen till Crom Marine!

 

Källa: Yanmar.se